ابراز نگرانی سازمان ملل نسبت به یخ زدن کودکان در غزه

پس از انتشار گزارش هایی پیرامون مرگ کودکان و نوزادان در نوار غزه به دلیل هیپوترمی و شدت سرما، دفتر کمک های انسان دوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرد که محاصره رژیم صهیونیستی باعث یخ زدن کودکان تا حد مرگ می شود.

به گزارش ایسنا، دفتر کمک های انسان دوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارشی اعلام کرد، برقراری آتش بس و افزایش ارائه کمک های بشردوستانه، تنها راهکاری است که از طریق آن می توان مانع فوت کودکان بیشتر در نوار غزه در فصل سرد زمستان شد؛ کودکان در چادرهای آوارگان فلسطینی در نتیجه حملات پیاپی رژیم صهیونیستی و اعمال محاصره توسط این رژیم تا حد مرگ، یخ می زنند.

بر اساس گزارش الیوم السابع، بر اساس گزارش دفتر اوچا، دست کم هشت کودک فلسطینی بر اثر هیپوترمی جان خود را از دست داده اند، زیرا آوارگان فلسطینی تلاش دارند اجباراً برای بقای حیات در چادرهای فرسوده و آب گرفته در اثر بارش باران های شدید، بدون غذا یا مراقبت های بهداشتی کافی باقی بمانند. کوچکترین آنها تنها سه روز سن داشت، در حالی که یک کودک بیست روزه دیگر در چادر خود یخ زد و جان خود را از دست داد و برادر دوقلوی او نیز روز بعد درگذشت.

در این گزارش همچنین آمده است که 15 ماه بمباران مداوم رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، ممانعت از ورود کمک های بشردوستانه، کوچ اجباری غیرنظامیان و حملات علیه مراکز بهداشتی و درمانی، تمامی کودکان غزه را در معرض خطر جدی قرار داده است.

دفتر کمک های انسان دوستانه سازمان ملل متحد در این گزارش اعلام کرد که چنین موارد فوتی ها فاجعه بار و غم انگیز است و کودکان نباید از شدت سرما جان خود را از دست بدهند، اما آنها در حال مرگ هستند زیرا رژیم صهیونیستی به طور سیستماتیک و هدفمند فلسطینیان را از سرپناه، غذا، مراقبت های بهداشتی و هر آنچه که برای زنده ماندن ضروری است، محروم می کند.

دفتر اوچا در ادامه گزارش خود افزود که مردم برای فرار از سرما، شلیک بمب ها یا گرسنگی جایی برای رفتن ندارند؛ تنها برقراری آتش بس و پایان یافتن محاصره رژیم صهیونیستی می تواند مانع از یخ زدن کودکان بیشتر شود.

در این گزارش آمده است که بمباران رژیم صهیونیستی حدود 92 درصد از تمامی خانه های مسکونی غزه را تخریب یا متحمل آسیب کرده و بسیاری از خانواده ها مجبور به پناه گرفتن در چادرها شده اند. ارتش رژیم صهیونیستی همچنان به مردم دستور می دهد تا در نیمه شب های سرد تمام مناطق غزه را ترک کنند و این امر باعث شده که بیشتر اوقات آنها مجبور شوند لباس ها و هر چیزی که می تواند آنها را گرم نگه دارد، ترک کنند. اکثر خانواده ها مجبور شده اند به مناطق ساحلی مانند «المواصی» نقل مکان کنند به طوریکه چادرهای آنها اکنون در معرض امواج شدید دریا و وزش بادهای شدید قرار دارد.

بر اساس این گزارش، تخریب زیرساخت های مراکز درمانی و بهداشتی، آب و فاضلاب در غزه مردم را در برابر سرما آسیب پذیرتر کرده است، زیرا بیمارستان های بیشتری در روزهای اخیر تحت محاصره، یورش و سوزاندن کامل قرار گرفته اند. بیش از نیمی از بیمارستان ها و بیش از 60 درصد از مراکز مراقبت های بهداشتی اولیه به دلیل حملات و محدودیت های اعمال شده از سوی رژیم صهیونیستی به طور کامل بسته شده اند و این موضوع دسترسی به تجهیزات مراقبتی و درمانی را برای کودکان در معرض خطر قرار داده است.

هیپوترمی یا افت دمای بدن وضعیتی است که دمای بدن به زیر 35 درجه سانتیگراد می رسد. هیپوترمی خطرناک است زیرا بر توانایی برای تفکر واضح تأثیر می گذارد و این می تواند احتمال درخواست کمک پزشکی را کاهش دهد. این وضعیت زمانی رخ می دهد که بدن در معرض سرما به مدت طولانی قرار می گیرد و نمی تواند دمای خود را به اندازه کافی حفظ کند.

علائم هیپوترمی شامل لرز، خستگی، گیجی، کندی تنفس، ضربان قلب ضعیف، و حتی از دست دادن هوشیاری می باشد. در شرایط شدید، هیپوترمی می تواند منجر به آسیب به اعضای داخلی بدن و در نهایت مرگ شود.

پیش از این نیز «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که طبق اطلاعات اولیه، هفت کودک که در ماه دسامبر 2024 در غزه متولد شدند، به دلیل سرما و کاهش شدید دما جان خود را از دست داده اند.

وی در ادامه افزود، کودکان نوار غزه بهای جنگ را با جان و زندگی خود پرداخت می کنند.

پیش از این نیز سازمان امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نسبت به افزایش مرگ کودکان در نوار غزه بر اثر سرمای شدید و کمبود سرپناه هشدار داد.

آژانس آنروا از رژیم صهیونیستی خواست محاصره غزه را لغو کند و اجازه ارسال پتو و لباس های زمستانی را بدهد.

آوارگان فلسطینی در نوار غزه در سایه تداوم جنگ و به ویژه با فرا رسیدن فصل زمستان، با شرایط سخت و بسیار دشواری مواجه هستند.

آوارگان در چادرهای پارچه ای و نایلونی با شرایط بسیار دشواری دست و پنجه نرم می کنند؛ کمبود وسایل اولیه زندگی، لباس گرم، و پتو از مشکلات اصلی آنها است.

ماه گذشته میلادی، دفتر حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی نوشت، سیستم بهداشت و درمان در نوار غزه به دلیل حملات رژیم صهیونیستی در نقطه فروپاشی کامل قرار دارد.

در نتیجه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بی آبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان می دهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بین المللی اعلام کرد هیچ خانه ای در نوار غزه نیست که از ابتدایی ترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به ساده ترین و اولیه ترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.

پیش از این وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که تعداد کل شهدای جنگ غزه از هفتم اکتبر 2023 تا امروز به 45 هزار و 854 تن و شمار زخمی ها به 109 هزار و 139 تن افزایش یافته است.

در نوامبر سال گذشته میلادی، دادگاه کیفری بین المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق این رژیم را به دلیل جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد.

انتهای پیام

نظرات

captcha